top of page

TODI DUIKCENTRUM

TODI is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld, tussen kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen. 


Een gigantisch duikbassin van 10 meter diep en 36 meter doorsnee, met meer dan 6.200.000 liter water en een temperatuur van 23° ... The Ultimate Diving Experience!

Uiteraard heeft Aqualife ook zijn steentje bijgedragen aan het prachtige gebouw.

In 2016 kregen we de aanvraag voor het bouwen van een gigantisch 8 meter aquarium. Al snel hadden de eigenaren het vertrouwen gevonden bij Aqualife en hebben de bestelling enkele weken later geplaatst.

Aqualife heeft veel ervaring in het bouwen van grote aquaria maar dit was toch een speciaal project.

Hieronder vindt je een impressie van het project!

Het idee ontstond om een rond aquarium te bouwen. Aangezien dat dit uit glas zelf niet mogelijk is zijn we beginnen zoeken naar Acryl glas.

Maar aangezien we geen voorstander zijn van acryl glas (aquariums) vanwege de kostprijs alsook het onderhoudsvriendelijkheid, zijn we overgestapt naar 'gebogen' aquarium verdeeld in 4 panelen. 

Bij grote of kleine aquaria verkrijgt u steeds een tekening hoe u het zich mag verwachten.

ALLES IN EIGEN BEHEER!!!

Een van onze sterkte punten is dat we alles in eigen beheer maakten, zodat we prijs technisch goed uitkomen. Het frame werd vervaardigd uit stalen kokers van 70/70 mm met een dikte van 5 mm! Het frame alleen weegt al 1 000 KG!

Frame is voorzien van 34 poten!

OP LOCATIE

Op locatie zijn de 4 voorruiten van 200x150 cm in het aquarium geplaatst en ook verlijmd (2x19 mm dik glas).

Naast Aqualife hebben we ons eigen merk van achterwanden. ROCKISLAND levert achterwanden standaard van 40 tot 200 cm in 5 verschillende modellen. MAAR OOK MAATWERK IS DAARBIJ MOGELIJK.

Een specifieke vraag van de klant was dus ook een 3D achterwand voor het in het aquarium.

Hiervoor is een ROCK structuur achterwand besteld van 8 meter lang!

HET EINDRESULTAAT

We zijn enorm fier op het eindresultaat en willen de eigenaren van TODI duikcentrum daarom ook bedanken voor het vertrouwen in AQUALIFE!

bottom of page