TODI DUIKCENTRUM

TODI is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum in Europa waar bezoekers in optimale en veilige omstandigheden kunnen genieten van de wondere onderwaterwereld, tussen kleurrijke tropische zoetwatervissen en levensechte decorelementen. 


Een gigantisch duikbassin van 10 meter diep en 36 meter doorsnee, met meer dan 6.200.000 liter water en een temperatuur van 23° ... The Ultimate Diving Experience!

Uiteraard heeft Aqualife ook zijn steentje bijgedragen aan het prachtige gebouw.

In 2016 kregen we de aanvraag voor het bouwen van een gigantisch 8 meter aquarium. Al snel hadden de eigenaren het vertrouwen gevonden bij Aqualife en hebben de bestelling enkele weken later geplaatst.

Aqualife heeft veel ervaring in het bouwen van grote aquaria maar dit was toch een speciaal project.

Hieronder vindt je een impressie van het project!

Het idee ontstond om een rond aquarium te bouwen. Aangezien dat dit uit glas zelf niet mogelijk is zijn we beginnen zoeken naar Acryl glas.

Maar aangezien we geen voorstander zijn van acryl glas (aquariums) vanwege de kostprijs alsook het onderhoudsvriendelijkheid, zijn we overgestapt naar 'gebogen' aquarium verdeeld in 4 panelen. 

Bij grote of kleine aquaria verkrijgt u steeds een tekening hoe u het zich mag verwachten.

ALLES IN EIGEN BEHEER!!!

Een van onze sterkte punten is dat we alles in eigen beheer maakten, zodat we prijs technisch goed uitkomen. Het frame werd vervaardigd uit stalen kokers van 70/70 mm met een dikte van 5 mm! Het frame alleen weegt al 1 000 KG!

Frame is voorzien van 34 poten!

OP LOCATIE

Op locatie zijn de 4 voorruiten van 200x150 cm in het aquarium geplaatst en ook verlijmd (2x19 mm dik glas).

Naast Aqualife hebben we ons eigen merk van achterwanden. ROCKISLAND levert achterwanden standaard van 40 tot 200 cm in 5 verschillende modellen. MAAR OOK MAATWERK IS DAARBIJ MOGELIJK.

Een specifieke vraag van de klant was dus ook een 3D achterwand voor het in het aquarium.

Hiervoor is een ROCK structuur achterwand besteld van 8 meter lang!

HET EINDRESULTAAT

We zijn enorm fier op het eindresultaat en willen de eigenaren van TODI duikcentrum daarom ook bedanken voor het vertrouwen in AQUALIFE!

AQUALIFE N.V.

 

We zijn sinds 1991 gespecialiseerd in het bouwen van Exclusieve en duurzame maatwerk aquaria, meubels en filtersystemen.  Al onze troeven kan u hier terugvinden. Wist u dat we nu ook over een online prijs configuratie beschikken zodat u zelf de prijs kan berekenen? We willen je zeker eens uitnodigen in onze showroom om alle wensen te bespreken! U bent op afspraak van harte welkom. Bekijk alvast onze nieuwe bedrijfsfilm. Opgelet: in onze winkel verkopen we geen levende have. 

Openingsuren:

 

MAANDAG: 08.00h - 17.00h

DINSDAG: 08.00h - 17.00h

WOENSDAG: 08.00h - 17.00h

DONDERDAG: 08.00h - 17.00h

VRIJDAG: 08.00h - 16.00h

ZATERDAG: ENKEL OP AFSPRAAK

Zondag: GESLOTEN

Contactgegevens

EUROPALAAN 9 

3900 OVERPELT

BELGIUM

Tel. 011/64.79.86

Fax. 011/66.38.15

E-MAIL: raf@aqualife-aquarium.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon