Een korte introductie over het ontstaan van Aqualife...

Het bedrijf startte in 1991 als familiezaak met
de huidige zaakvoerders Frank en Mariette als drijvende kracht.

Het koppel legde zich aanvankelijk toe op aquariumbouw en wist door mond
aan-mond reclame een steeds groeiend klantenbestand op te bouwen. Vijf jaar later verhuisde de inmiddels tot NV gevormde zaak naar
het industriepark in Overpelt, waar een ruim en modern gebouw van 2350m² in gebruik werd genomen.


In 2010 gaat Aqualife de uitdaging aan om de productielijn te verhuizen naar het nieuwe pand van 3500m² in de buurgemeente Lommel. Hierbij wordt ook het machinepark uitgebreid tot wel 18 bewerkingsmachines. Wat Aqualife
de dag van vandaag onderscheidt, met collega/ concurrenten, is dat wij alle bewerkingen zelf in handen nemen hierdoor kunnen we onze prijs/
kwaliteit verhouding perfect op elkaar afstemmen. Onze producten worden geproduceerd volgens Belgische kwaliteiten samen gecombineerd
met de juiste veiligheidsnormen.

AQUALIFE, waar het begon...

Opkomende markt...

Aqualife, één KMO met veel potentiële mogelijkheden en innoverende toekomstige plannen. Door de opkomende aquaristieke markt die steeds toeneemt in deze branche, bleven wij als groothandel steeds up to date om +/- 250 aquarium winkels wekelijks te bevoorraden. 

Even terug in de tijd (2009), waar het verhaal bijna voor Aqualife eindigde...​

In 2003 kreeg Mariette, huidige zaakvoerster een zwaar werkongeval in het bedrijf dat cruciale gevolgen had voor de zaak. Mariette deed het management, de planning in de productie, boekhouding, kortom een persoon die niet te missen was in het inmiddels 'grotere' bedrijf dat 15 fulltime personen te werk stelde.

Met maande langen revalidatie wist ze hier toch sterker uit te komen.

De zaken gingen goed en we wisten ons steeds meer te verwerven in de top aquariumbouw in Europa. Alsook grote projecten kwamen aan het bod. Antwerpse Zoo, Aquatopia, Aquaria in particulieren huizen van 65 000 liter, grote koi bassins en noem maar op. 

...

Aqualife was een bloeiende zaak met steeds een opkomend zakencijfer. De huidige drijfkrachten Frank en Mariette die alreeds 20 jaar in het vak waren genesteld, maakten hun stilaan zorgen voor de opvolging van hun zaak.

Jaren later...

In 2009 kreeg Frank een voorstel voor één overname van het huidig industriepand te Overpelt, door omwille van omstandigheden en een enorm snelle groei hebben ze hier een akkoord over gesloten. 

In januari 2010 namen we een enorm grote stap en verhuisde ons productie atelier naar een modern industriepand van 3500 m² in de buurtgemeente Lommel.

In 2009-2010 kreeg Toon de interesse om ook zijn steen bij te dragen in het familie bedrijf. Een afgestudeerd bachelor mechanica student was zeker en vast welkom in het enorm technisch innoverend bedrijf.

Toon werd verantwoordelijke over de schrijnwerkerij waarbij de zoon ook controle kreeg over onze gekende kwaliteit. 

Frank en Mariette hadden namelijk een jongensnest en al snel sloot de jongste zoon Raf zich aan in het familie bedrijf.

Door jonge innoverende visies in combinatie met ervaren vakmanschap, kwamen er mooie ideeën uit de bus die later de aquarium markt doeltreffend bereikte.

Eindelijk... De opvolging!

De kracht van verandering... 

Als ik jou 15 jaar geleden vertelde dat je binnen dit en 10 jaar "visbakken" of pakjes online kon bestellen, verklaarde je ons zeker en vast voor zot...

De markt is namelijk zo toegankelijk geworden waardoor wij ook ons steentje moeten bijdragen.

Door de directe aanpak van rechtstreekse levering van fabrikant naar eindconsument.

Voor Aqualife is dit een moeilijke stap vanwege onze hechte band met vele aquariumspeciaalzaken in de BeNeLux. We zullen dus ook onze winkels blijven ondersteunen en u kan steeds terecht bij eender welke aquariumspeciaalzaak in de BeNeLux voor een aquarium van Aqualife op maat. Of u kan ons daarvoor ook rechtstreeks benaderen.

AQUALIFE. Marktleider op het gebied van aquariumbouw in EUROPA!

 

We zijn sinds 1991 gespecialiseerd in het bouwen van Exclusieve en duurzame maatwerk aquaria, meubels en filtersystemen. Al onze troeven kan u hier terugvinden. Wist u dat we nu ook over een online prijs configuratie beschikken zodat u zelf de prijs kan berekenen? We willen je zeker eens uitnodigen in onze showroom om alle wensen te bespreken! U bent op afspraak van harte welkom. Let op: in onze winkel verkopen we geen levende have. 

Openingsuren:

 

MAANDAG: 08.00h - 17.00h

DINSDAG: 08.00h - 17.00h

WOENSDAG: 08.00h - 17.00h

DONDERDAG: 08.00h - 17.00h

VRIJDAG: 08.00h - 16.00h

ZATERDAG: ENKEL OP AFSPRAAK

Zondag: GESLOTEN

Contactgegevens

EUROPALAAN 9 

3900 OVERPELT

BELGIUM

Tel. 011/64.79.86

Fax. 011/66.38.15

E-MAIL: info@aqualife-nv.be

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon