top of page

NIEUW: PVC lichtkap op maat!


Springen je vissen uit het aquarium? Heb je veel last van water verdamping of wil je gewoon een mooie afwerking op het aquarium? Dan hebben wij een mooie oplossing.

Dankzij ons uitgebreid machinepark kunnen wij al onze constructies en bewerkingen in eigen beheer uitvoeren. Mede mogelijk door onze innovatieve machines die afgestemd zijn voor deze verfijnde bewerkingen.

Enkele jaren geleden hebben we een machine op maat laten bouwen met een lengte van 7 meter. De bedoeling van de bouw hiervan was om waterbestendige PVC lichtkappen te bouwen voor bovenop aquaria.

De machine werkt vol automatisch, de operator geeft de maatvoering (lengte x breedte van de lichtkap) in de computer, deze gaat vervolgens de maatvoeringen omzetten naar zaagsneden. Op de machine worden geëxtrudeerde PVC profielen gelegd die vervolgens vacuüm worden getrokken. De zaag gaat dan in actie en gaat een mooie 45° - 45° graden hoek zagen aan beide kanten. Uiteindelijk kan het profiel dan dicht geklapt worden als een rechthoekig kader.


Bovenop het aquarium kunnen optioneel aluminium afdekplaten met een PVC vingergat voorzien worden. Deze zijn licht van gewicht en zeewater bestendig, de afdekplaten worden steeds zodanig gemaakt dat ze in verschillende delen worden gemaakt (+/- 50 cm breed). Een verlichting armatuur (LED) kan ook makkelijk in de lichtkap gemonteerd worden. Voor de ondersteuning van de LEDs kunnen we glazen strips voorzien in de lichtkap. De lichtkap dient op het aquarium verlijmd te worden om condens te vermijden.


Enkele foto's van de lichtkap.

Belangrijk om te weten:

- In de lichtkap worden standaard 2 kabelgaten (links en rechts) in de achterkant voorzien (bekabeling, slangen,...) deze zijn 40 mm in diameter.

- De lichtkap is een opzet principe dwz dat de kap een rand heeft van 3 cm die vervolgens het aquarium overlapt, hiermee kan u de waterstand en versteviging strippen wegwerken.


Uitvoering & kleur


U kan kiezen tussen een open lichtkap aan de bovenzijde of een gesloten lichtkap met afdekplaten. Hieronder kan u de 5 verschillende kleuren vinden waarin we de lichtkap kunnen uitvoeren. Donker eik, licht eik, zwart, wit en grijs.


Prijzen


Het is heel eenvoudig voor het uitrekenen van een lichtkap op maat (opgelet de afdekplaten moeten apart gerekend worden). De lopende meter prijs voor de PVC lichtkap is € 50 inclusief btw. De afdekplaten komen op € 140 / M²

1) U meet de lengte en breedte van het aquarium op, dat doet u X 2, zo bekomt u de omtrek, zet deze dan om naar meter eenheid. Voorbeeld: aquarium 100x50 cm = 1,5 x 2 = 3 meter.


1) De prijs van de PVC lichtboord is dan: € 150

+

2) De aluminium afdekplaten komen op € 140 / M² = 100 x 50 = 0,5 m²

Prijs afdekplaten: € 70


Totaal lichtkap op maat gebouwd : € 220


NIEUWE OPTIE -> Schuivende glazen afdekplaten onder de LED verlichting: vanaf nu kunnen we ook interne schuivende afdekglazen maken intern de PVC lichtkap! Dit zorgt ervoor dat er 'geen' condens in de lichtkap kan komen en dat het vocht in het aquarium wordt gehouden. De glasplaten zijn schuivende in PVC profielen voor makkelijke toegankelijkheid in het aquarium.

De kostprijs van schuivende glazen afdekruiten is

€ 120 / m2 (voor een lichtkap van 100x50 cm zou dit € 60 extra betekenen) Voordelen van extra glazen afdekruiten onder de LED verlichting:

- Geen druppels tegen de afdekplaten

- Indien je werkt met led-spots heb je de voordelen van een afdeksysteem (minder verdamping!)

- Minder verdampingNieuw!

Voor een veilig transport naar België of Nederland kunnen wij de lichtkap goed verpakken en opsturen met een vertrouwde koerierdienst. De prijs voor lichtkappen tot 200 cm te versturen bedraagt 49 euro. Ophalen aan onze showroom is natuurlijk gratis.


コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page