top of page

Aqualife: "Wij gaan een grootschalige koraal kwekerij bouwen voor De Jong Marinelife"Tropische vissen en koralen

Als u zich afvraagt waar allemaal die mooie koralen en tropische zeevissen vandaan komen in dierentuinen, gespecialiseerde aquariumwinkels... Dan is er maar één adres. In het dorp Spijk bevindt zich het mooie familiebedrijf De Jong Marinelife. In dit bedrijf waar meer dan 70 werknemers dagelijks instaan voor het verzorgen, kweken en transporteren van koralen, vissen, zwartpunthaaien en zelfs hamerhaaien.


Kweek van koralen en vissen

De meest duurzame en ecologische oplossing om deze prachtige onderwaterwereld intact te houden ondanks de opwarming van de aarde, schommelingen in het klimaat, etc... Is het kweken van deze soorten de beste oplossing! Bovendien helpt het de wetenschap en onderzoek ook verder en beter op deze manier.


De Jong Marinelife doet deze kweek activiteiten al jaren ondertussen en hierdoor willen ze het grootschalig gaan uitbouwen. Dankzij de eerste stappen met de 'Coral Nursery' en de 'Tank Bred' afdeling waar veel succes mee is geboekt. Het ondernemend bedrijf wil de afdeling verder uitbouwen voor het kweken van allerlei soorten koralen op een duurzame en ecologische manier. "We zijn enorm verheugd en fier om aan dit project mee te werken, op deze manier helpen we de natuur en het kweek programma van onze partner De Jong verder te ontwikkelen " Raf Thijs van Aqualife.


De kweek afdeling

Het project gaat over het bouwen van +/- 75 koraal eilanden verdeeld in verschillende groepen, dat elk draait op hun eigen ontworpen filtersysteem. Niet elk koraal wil in dezelfde leefomstandigheden gehouden worden. Op deze manier kunnen er meer dan honderden soorten koraal gehuisvest worden. Hieronder een kleine impressie van de ruimte die we gaan realiseren voor De Jong.
Comentários


bottom of page