HET FILTERSYSTEEM

Ontdek de mogelijkheden!

Filtratie Voor een optimaal functionerend en helder aquarium is een filtratie één van de belangrijkste punten. De filter is meestal onderverdeeld in verschillende filter compartimenten die elk een bepaalde filtermassa bevatten. De filtermassa is belangrijk zodat de bacteriën zich kunnen vestigen in de filter. We onderscheiden vier soorten filters: Bioloog, Sump, externe buitenfilter en de filter in het aquarium (intern). Een bioloog of sump zijn filters die onder het aquarium of in een andere ruimte worden geplaatst.

 

 

Een sump wordt vernoemd voor een zeewater aquarium en een bioloog voor een zoetwater aquarium. Een bioloog is een biologische filter en is gebaseerd op het vermogen van positieve bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen negatieve bacteriën.

 

 

Een bioloog is onderverdeeld in verschillende vakken en uitgerust met een geperforeerde plaat om de filtermassa op zijn plaats te houden. Als het water is gefilterd doorheen de verschillende vakken wordt het water terug in het aquarium gepompt. Je kan de techniek zoals: verwarmers, pompen en digitale meters ook in de bioloog verwerken. Verhouding watercapaciteit aquarium tot filter is 20 % van het aquarium volume. Een sump is het centraal punt voor de filtratie van een zeewater aquarium. Het is een zéér belangrijk onderdeel voor een goed functionerend aquarium. In een zeewater aquarium is het belangrijk dat je genoeg water volume hebt om stabiele waterwaardes te bekomen. Het is belangrijk dat je niet veel filtermassa in de sump plaatst, na verloop van tijd ga je “nitraatfabrieken” creëren (ophoping van afvalstoffen).

 

De beste methode is een voorfilter in de sump te plaatsen (filtervlies voorfilter), vervolgens wat levend steen zodat de bacteriën zich kunnen vestigen in de sump. En een goed functionerende eiwitafschuimer die de totale inhoud van het aquarium vlot kan filteren. Als laatst een krachtige opvoerpomp die het water terug pompt in het aquarium.

Allemaal de verschillende filtersystemen die we u kunnen aanbieden.

Voor een zoetwater aquarium.

Bioloog

Voor de beste filtratie in het aquarium. Groot volume filtermassa, veel plaats voor techniek. Aan te raden voor aquaria > 350 liter.

Overloop noodzakelijk!

Intern filter

Ideaal voor aquaria <350 liter. Voldoende volume voor filtermassa (op maat gemaakte filters) Plaats voor alle techniek te verbergen.

Extern filter

Ideaal voor aquaria <350 liter. Voldoende volume voor filtermassa.

Voor een zeewater aquarium.

Sump

De oplossing voor een goed functionerend zeewater aquarium. Extra buffer volume, plaats voor alle techniek. Volledig op maat verkrijgbaar.

Overloop noodzakelijk!

Interne sump

Achterliggende filter waarin alle techniek verwerkt is. Ideaal voor kleine nano zeeaquaria (volume max 100 liter)

Hierboven zie je waarom dat er glazen filterschotten in een bioloog of sump noodzakelijk zijn. Hiermee maken we de verschillende kamers afgescheiden van elkaar met wisselende waterhoogtes.

Bioloog

AQUALIFE N.V.

 

We zijn sinds 1991 gespecialiseerd in het bouwen van Exclusieve en duurzame maatwerk aquaria, meubels en filtersystemen.  Al onze troeven kan u hier terugvinden. Wist u dat we nu ook over een online prijs configuratie beschikken zodat u zelf de prijs kan berekenen? We willen je zeker eens uitnodigen in onze showroom om alle wensen te bespreken! U bent op afspraak van harte welkom. Bekijk alvast onze nieuwe bedrijfsfilm. Opgelet: in onze winkel verkopen we geen levende have. 

Zomer vakantie

Ons jaarlijks verlof begint op 13/07 en we vangen terug aan op 3/08. De webshop orders blijven doorlopen maar kunnen enkele dagen vertraging hebben. Telefonisch zijn we niet bereikbaar maar wel via e-mail. Klik hier voor contact.

Openingsuren:

 

MAANDAG: 08.00h - 17.00h

DINSDAG: 08.00h - 17.00h

WOENSDAG: 08.00h - 17.00h

DONDERDAG: 08.00h - 17.00h

VRIJDAG: 08.00h - 16.00h

ZATERDAG: ENKEL OP AFSPRAAK

Zondag: GESLOTEN

Contactgegevens

EUROPALAAN 9 

3900 OVERPELT

BELGIUM

Tel. 011/64.79.86

Fax. 011/66.38.15

E-MAIL: raf@aqualife-aquarium.com

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon